Безплатна доставка за цяла България! До 48 часа
Климатици Daikin

Какво представляват климатици Daikin и къде се произвеждат системите, които се предлагат на българския пазар?

Най-вероятно няма човек, който да е бил изправен пред избора на климатик и да не е чувал за един от гигантите в климатичната индустрия, а именно Дайкин. И тази популярност не е никак случайна, защото това е един от най-търсените и предпочитани брандове за климатици. А щом нещо се търси толкова често, това е признак за множество удовлетворени потребители.

Daikin Europe N.V. е част от Daikin Industries Limited. Представлява японска корпорация, която е водещ в производството на средства за климатизация с висока енергийна ефективност. Инверторната технология на Дайкин намалява консумацията на енергия с до 30% в сравнение с конвенционалните агрегати и това поставя компанията на челните места сред производителите и доставчиците на климатична техника в света.

Климатиците, предназначени за европейския пазар, се произвеждат в Белгия или Чехия. В България се предлагат чешки сглобки както и системи, сглобени в Турция. Електрониката, компресорите и хладилните агенти се разработват в специално създаден за това японски отдел.

 Основни предимства на климатици Daikin

Несъмнено ползите, които предоставят системите на Daikin, са безброй много, но ние ще се опитаме да ги категоризираме в няколко групи.

 1. Висока енергийна ефективност

Марката предлага модели от среден (А+) и най-висок клас (А+++), което ги определя като една от най-икономичните системи за климатизация. Характеризират се с високи коефициенти на полезно действие и технологията им е адаптирана съгласно директивата на ЕС относно енергийната ефективност. 

 1. Еко хладилен агент R32

Климатичните системи с марка Daikin работят с грижа към природата, използвайки еднокомпонентния фреон R32, който не оказва негативно влияние върху околната среда и повишава ефективността на машината.

 1. Безшумна работа

Климатиците са подходящи за спални помещения, тъй като функционират при много ниски нива на шум и не нарушават спокойствието и комфорта в помещението. При най-ниска степен на вентилатора произвеждат едва 19 dB, което е почти недоловимо от човешкото ухо.

 1. Редица полезни функционалности

Освен стандартните функции, които са присъщи за всички климатици, Дайкин предоставя при някои модели допълнителни ползи, свързани с по-комфортен въздушен поток, който предотвратява образуването на течения, които да създават дискомфорт на присъстващите или с режими, които да пестят енергия като интелигентното око за зониране, при което се поддържа температура с минимален разход на енергия, отчитайки липса на присъствие в помещението.

 1. Иновативна технология за пречистване на въздуха

При най-високия клас машини от марката присъства една от най-ефикасните технологии за пречистване на въздуха Flash Streamer, която успешно пречиства въздуха от бактерии, алергени, прах и неутрализира лоши миризми. Пречистването се осъществява с помощта на електрони, които разпадат замърсителите на безвредни вещества и по този начин се поддържа една здравословна въздушна среда.

Защо да купите климатик Daikin от OXM.bg?

В сайта ни можете да намерите цялото разнообразие от модели с марката на изключително конкурентни цени като имате възможност да избере както средeн клас климатици:

 • Серия Sensira, клас А+, произведена в Чехия и Турция.
 • Серия Comfora, клас А++, произведена в Чехия.
 • Дизайнерска серия Emura, клас А++, произведена в Чехия.
 • Конзолни климатици, клас А+, произведена в Чехия,

така и хиперинверторни климатици:

 • Серия Perfera, клас А+++, произведена в Чехия.
 • Дизайнерска серия Stylish, клас А+++, произведена в Чехия.
 • Серия Ururu Sarara, произведена в Япония.

За всяка една машина осигуряваме 3 години гаранция и се грижим за поддръжката както в рамките на гаранционния срок, така и след това. По отношение на монтажа не е нужно да се обръщате към външен изпълнител, защото разполагаме със собствени монтажни екипи от професионалисти.

Прочети още